lauantai 31. heinäkuuta 2010

Vihdoinkin viileää

Ihanan makuista minttuteetä Lontoosta, kynttilöitä ja neule. Kaiken kruunaa ihanan viileä ilta. Voiko elämä tästä enää paremmaksi mennä?

Hieman parempia kuvia

Tässä vielä kerran ihana Summer Flies. Hieman liian iso puikkokoko, mutta tuskin haittaa muita kuin itseäni. Ja aivan ihanahan tuo on. Vielä kun tulisi sellainen ilma, että huivia tarvitsisi! Ainakin täällä päin Suomea vaatteita olisi mukavempi ottaa pois kuin lisätä..

Tänään käyn kurkkaamassa kummipoikaa ja hänen ihanaa äitiään. Laukussa mukana kulkee ensimmäinen syksysukka, vanhanajan pitsillä. Eilen eräs teineistäni ilmoitti, että hänellä on aivan samaa kuviota neulotut sukat, jotka mummo on hänelle aikoinaan tehnyt. Hymyilin ajatukselle, sillä itse törmäsin samaan kuvioon kun mieheni mummo antoi minulle joululahjasi villasukat vuosia sitten. Ihastuin sukkiin, mummoon sekä kuvioon.


Aloitin myös tilkkupeiton tekemisen ilmeisesti ensimmäisenä kollaboraatiostamme. viisi neulojaa, kuusikymmentä tilkkua. Piece of cake.

torstai 29. heinäkuuta 2010

Kesän kärpäset lentäen

Tässä se nyt on: Summer Flies. Lankana BC Garnin Baby Alpaca. Ihana lanka, riittoisa ja mukava neulottava. Jopa näin helteille. Puikot kokoa 5.

Blokkaamisen kanssa hakkasin päätä seinään, mutta muuten meni ihan ok. Kahta viimeistä osaa täytyi pidentää, lanka kun on ohuempaa kuin suositeltu ja huivista olisi tullut liian pieni.Saatan ottaa parempia kuvia, kunhan blokkaus on tehty ja pääsen hypistelemään tuotosta kunnolla. Kameran kanssa on aina ongelmia, kun en osaa tuota järkkäriä vielä käyttää kunnolla. Nytkin siinä oli joku kiintoisa salama kytkettynä..

Seuraavaksi puikolle kiipeävät vauvanpeiton tilkut. Muutama ystävämme on saamassa vauvan, joten työyhteisömme neulekollaboraatio tuottaa heille yhteistyössä kaksi keskikokoista peittoa. Tilkkuja pitäisi tehdä yhteensä 60, saa nähdä miten onnistumme. Aikaa kun on noin kuukausi. Ajattelin myös tehdä uuden Fliesin hieman paksummasta langasta. Samoin eräs vanhempi teinini täyttää vuosia ja hänelle ajattelin yllätyksenä tehdä syksysukat. Kaikkea siis pitäisi tehdä.

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Diamond Rib Lace Shrug

Tajusin viime viikon perjantaina, että jonkinlainen hartiansuojus olisi tehtävä sunnuntaina järjestettäviin kummitytön kastejuhliin. Hyviin tapoihinhan kuuluu peittää polvet ja olkapäät sakraalitiloissa, joten ei muuta kuin Ravelryyn ja etsimään. Aloitin aamukahdelta perjantaina lopetin lauantai-iltana. Blokkasin yön yli ja ompelin sunnuntaina.
Diamond Rib Lace Shrug ja selkäni. Ah. Kuten aina, ujutin tähänkin teokseen virheen, mutta ajattelin ettei se muita vieraita haittaa.

Loppujen lopuksi en edes käyttänyt tätä ristiäisissä, mutta tulipahan tehtyä. Sain ystävältäni tuota Dropsin Alpacaa melkoiset määrät enkä ole oikein tiennyt mihin sitä käyttäisin. Väri sopii kuvioon mielestäni hienosti ja syksymmällä tuota voisi jopa käyttääkin. Nyt oli hieman liian kuuma käyttää noinkin karvaista kaveria.

Summer Flies on mekein valmis, enää kolmisen riviä ja blokkaus. Liian pienihän siitä tuolla langalla tulee, mutta tulipahan kokeiltua, osaanko tehdä tuonkin mallisia huiveja. Ja lanka on edelleen todellista luksusta. Ah.

Mutta nyt palaan viikkoni suurimman yllättäjän pariin. Olen nimittäin lukenut Twilight-sarjaa kesän kuluksi tällä viikolla ja menossa on jo kolmas kirja, siis todellakin viikon sisään. Nuorempana olisin varmasti viettänyt paljonkin hetkiä haaveillen Edwardista ja Jacobista. Nyt ne lähinnä huvittavat ja hihityttävät, mutta onhan noita viihdyttävää lukea siitäkin syystä. Rentouttava kesälukeminen on töiden vastapainoksi ihan mukavaa.

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Kaikenlaista harmia

Tuskastuttavat helteet ovat saaneet koko tämän huushollin toivottoman väsymyksen kouriin. Välillä olen jaksanut neuloa, toisinaan puikkoja on pitänyt pakottaa liikkeeseen. Valmista on kuitenkin tullut, kummitytön peitto on nyt lahjarusettia vaille valmis.

Ohjeena toimi siis Baby Chalice Blanket ja lankana Novitan Wool.
Puikot Knit Pron viitoset.

Aika suloinenhan tuosta tuli, vaikka blokkasinkin keskellä yötä. Inhoan blokkaamista, en nimittäin omista kunnollista alustaa kyseiselle hommalle. En myöskään jaksa ikinä mittailla tai tehdä pingotusapuja, joten jälkikin on usein sen näköistä.

Myös Grrlfriend Market Bag valmistui jo aikoja sitten. Helppo työ, yhden illan aikana tein suurimman osan. Nuoret ihmettelivät mitä puikoilla valmistuu. Luulivat pipoksi :D Lankakin oli ihan kelpoa projektiin: Red Heartin Eco-Cotton Blend oli sopivan jämäkkää, eikä menetä ihan heti jämäkkyyttään. Ei muuten kannata katsoa kuvaa liian tarkasti, kyllä sieltä virhe löytyy..

Tällä hetkellä puikoilla on mm. vauvan sukkia, niitä muita sukkia sekä Summer Flies. Kovasti ei jaksa neuloa, ei ainakaan villaa.

perjantai 2. heinäkuuta 2010

Edistystä ja uutta



Matto edistyy pienin harppauksin. Epäilinkin taannoin, että se on valmis ehkä ensi kesään mennessä. T-paitojen silppuaminen kun käy ihan työstä ja pitäisi tässä varmaan oikeitakin töitä joskus tehdä. Anteeksi huono kuvanlaatu, pienessä kiireessähän tuo on otettu ja kamera yllättäen kohdensi puikkoon. Näin meillä tänään.


Toinen tekeleeni on aloitettu toissa päivänä. En ehkä tarvitse tätä, mutta kaipasin jotakin hieman suurempaa hommaa kuin tiskirätit. Tuo lanka nimittäin toimii Grrlfriend Market Bagissä mainiosti. Lankana siis Red Heartin Eco-cotton Blend. Pidän langasta ja tavallaan ohjeestakin. Helppoa ja vaivatonta, voi ottaa minne vain mukaan ja voi lopettaa kesken puikon. Toisin kuin tuo kummitytön peitto.. Bägi pääsee siis töihin mukaan tänään, luvassa on nimittäin fudiksen seuraamista ja säätöä puoleen yöhön.

Edit. Pitäisi selkeästi käsitellä kuvia ennen tänne laittoa. Tuo mattokuva häikäisee. Auts.

torstai 1. heinäkuuta 2010

Kummityttöä lämmittämään

Sain toissa viikolla kummitytön, jonka kastejuhlat ovat tämän kuun lopussa. Hieman ahdistuneena mietin mitä voisin antaa niin, että lapsi voisi monen vuoden jälkeen miettiä saaneensa kummitädiltään jotakin hienoa ja mietittyä. Lopulta päädyin tähän peittoon, jota kovasti yritän tehdä valmiiksi kaiken kiireen keskellä. Ohjeena on Ravelrystä löydetty Lykkefantenin Baby Chalice Blanket (ravlink), jonka ajattelin sopivan hennollekin tytölle syksyn lämmikkeeksi. Hieman hidastahan tuon tekeminen on, mutta kerrankos sitä peittoa tekee.

Tein kummitytön vanhemmille torkkupeiton häälahjaksi hieman yli vuosi sitten. Kiirehän siinäkin tuli, mutta olin melko tyytyväinen. Ainakin peitto oli tehty rakkaudella (en usko että siitä muuten kovasti pidettiin kun en ehtinyt sitä blokata. Sain peiton valmiiksi edesllisiltana ja pitihän meidän Turkuunkin päästä). Tämä peitto on kuitenkin pakko blokata, muuten sen kuvio ei näy kunnolla. Lankana käytän pakkohätäostoksena tehtyä Novitan (BLAAH!) Woolia. Voi minua, miksi sitä ostin? Noh, muutakaan ei ollut saatavilla ja pakkohan sitä oli aloittaa että valmiiksi saa.