maanantai 22. elokuuta 2011

Zukat

Kuten ehkä edellisestä merkinnästä huomasitte, kamera löytyi. Lupaukseni mukaisesti näytän muutaman otoksen Sivillasta tehdyistä sukista.
Jalat kohti kattoa ja kuvaamaan! Valaistus ei ole ideaali, mutta ehkä noista jotain pientä näkee. Kuvio on ihan omasta päästä, ei lainkaan vaikea. Puikot kokoa 2,5 ja lankaa meni alle kaksi vyyhtiä. Sivilla neuloutuu kuin itsestään, vaikka ohutta onkin. Kokonaisuudessaan miellyttävä neulottava! Nämä jalassa tanssin kavereiden häissä valssia lokakuussa. Toivottavasti.

Aloitusvimma senkun jatkuu. Mies pyysi uusia villasukkia, puikoillehan ne heti menivät. Jatkoin myös Galileoja, pitäähän ne saada valmiiksi ennen kuin talvi loppuu.. Käsiala on vähän eri tasoa kuin vuosi sitten, joten tulee hanskoistakin hieman eri kokoiset. Sen siitä saa kun aloittaa muttei lopeta ajoissa.

Neuleystävät saatiin tänään. Tästä se taas lähtee!

lauantai 20. elokuuta 2011

Tuunausta

Polkupyöräni on kokenut paljon muutoksia viime aikoina. Ensin se purettiin osiin, puhdistettiin ja siihen vaihdettiin uudet kumit alle. Runko sai värikseen mustan sen kamalan punaisen glitterin tilalle, ja tänään isoveljeni alkoi taiteilla mestariteosta runkoon.
Eikö olekin hieno? Ja tämä on vasta alkua! Pyörästä tulee kaikkein kaunein kaupunkipyörä tällä puolen maailmaa! Kun saan tuunatun korinkin kasaan, ajelen pakkasiin asti iloisena omasta, käytännöllisestä taideteoksestani. Niin, ja pitäisihän se pyörä tietty kasata takaisin kokoon, ja jarrupalat vaihtaa.. Mutta ajan silti ennen pakkasia. Piste.

Pari päivää sitten kävi muuten mahtava yhteensattuma: Bussissa neuloi toinenkin neuloja! En ensin tajunnut asiaa, mutta Ruoholahden kohdalla tajusin kurkkia ympärillleni ja parin penkin päässä nuori nainen neuloi palmikkoja. Pieni hetki teki minut hyvin iloiseksi, sillä en ole kovin usein nähnyt muita neulojia busseissa. Junissa joskus, bussissa kerran aiemmin. Kiva yhteensattuma kaikenkaikkiaan.

torstai 18. elokuuta 2011

Voi kamera, missä olet?

Juuri olin ajatellut innoissani että otan kuvia valmiista tuotoksista. Mitä tapahtuu? Kamera on kadoksissa. Höh. Ei kuitenkaan hätää, sillä pienen säätämisen jälkeen päätin ottaa kuvia kännykällä projektista, jonka ohjeen löysin etsiessäni tekemistä syksyn hommia varten.
En ole koskaan tullut miettineeksi miten erilaisista materiaaleista voi tehdä neulatyynyjä. Ja miten käytännöllinen tämmöinen pieni kapistus voi olla!

Marimekon myymälät lopettelevat muutamassakin nurkassa ja olen niistä etsinyt pieniä kangaspaloja suhteellisen halvalla. Tänään hamstrasin ehkä liikaakin, mutta kuvittelen tekeväni niistä jonkinsortin tilkkutäkin. Saa nähdä. Siihen hommaan tämmöinen pieni neulatyyny on kuitenkin oikein passeli.

Valmiiksi jo viime viikolla tulivat sukat Sivillasta, jotka on esitelty keskeneräisenä muutamaankin otteeseen. Onhan noita muitakin juttuja jonossa, jatketaan niistä kunhan kamera löytyy.

tiistai 16. elokuuta 2011

Tunnustus

Heh, raitasukan kautta sain tämän tunnustuksen. Suuret kiitokset!


"Tunnustuksen myötä kuuluu vastata sen mukana tuleviin kysymyksiin, kiittää sen antajaa sekä jakaa sitä eteenpäin 10 blogille. Kyseisille blogeille tulisi myös ilmoittaa tunnustuksesta."

1. Suosikkiväri: myrskyinen taivas, tähtitaivas, sateenjälkeinen ruoho (juu, ei nämä välttämättä ole "värejä", mutta kumminkin..)
2. Suosikkieläin: pingviini.
3. Suosikkinumero: 9 ja 7.
4. Suosikki alkoholiton juoma: Irtoteestä keitetty tee, mielellään vihreää tai valkoista.
5. Facebook vai Twitter? Facebook.
6. Intohimosi: Musiikki, taiteiden ymmärtäminen, käsityöt. Ihmisluonnon analysointi.
7. Saada vai antaa lahja? Antaa, ehdottomasti.
8. Suosikkikuvio: Epätasainen symmetria :)
9. Suosikkiviikonpäivä: Lauantai.
10. Suosikkikukka: Lemmikki ja auringonkukka.

Voi ei, en osaa jakaa tämmöisiä tunnustuksia ikinä kellekään! Sovitaanko että ottaa kuka kokee blogissaan omakseen ja kertoo kommentissa sitten ottaneensa? Melkein kaikki blogirollissa olevat blogit kun ovat saaneet tämän tunnustuksen kumminkin.

Parvekeremppa muuten alkoi eilen, joten kuvia ja päivityksiä joudutaan hieman odottelemaan. Täytyy nimittäin löytää uusi kuvauspaikka, joka ei tässä huushollissa olekaan se helpoin homma.. Valmistakin on kyllä tullut.

maanantai 8. elokuuta 2011

Inspiraatiota etsimässä

Olen viime viikkoina etsinyt inspiraatiota syksyn työhön muun muassa näistä kirjoista..
Varsinkin tuo Cookie A.:n kirja on oikein mukava. Tosin töihin inspiraatiota ei löytynyt, mutta sukkalankoja kutkuttaa:)

Nordiassa käynti osoitti olevan hyvä valinta viikonloppuna. Menin osaksi työtehtävissä ja kaverin lahjaa hakemaan, mutta löysin samalla lankaa miettimääni Kotikissa-projektiin, Neulekirjan ohjeeseen Kulkukissa ja kotitiikeri (ravlink). Kyllä noistakin varman vielä jotain muotoutuu. Viikonlopun aikana aloitin myös toiset sukat lankalaarieni jämälangoista, mutta niistä juttua sitten joskus kun etenevät.

Värjäsin myös työn merkeissä vähän lisää lankaa. Tällä kertaa värit ovat peräisin elintarvikeväreistä. Testailen hinta-laatu-suhdetta, sillä Koolaidaaminen maksaa melkoisen paljon isolle ryhmälle. Raha kyllä jakautuu usealle kerralle, mutta silti. En ole valmis maksamaan sellaisia hintoja mikäli samankaltaista jälkeä saa hieman halvemmallakin. Miinuksena tässä oli tietysti etikan käyttö, mutta toisaalta oppivat teinit sitten sitäkin. Mallia hain Ullan vanhasta tutoriaalista.

En vaan enää osaa sanoa innostuisiko tästä kukaan joka ei muuten harrasta käsitöitä. Mitä mieltä olette? En ole myöskään varma onko tämä sitten oikeasti hinta-laadultaan halvempaa.. Lasken huomenna. Tarkoituksena olisi kuitenkin värjätä kilon verran lankoja ja tehdä niistä syksyn aikana sekä tilkkuja että kämmekkäitä. Tee hyvää hauskasti, olisi tarkoitus.

Niin, ja ilmoittauduinhan minä sitten sinne uudelle kierroksellekin..

maanantai 1. elokuuta 2011


Vasen tehty, oikea jäljellä.. Tykkään muuten vieläkin puhelimestani. Sillä kun saa kivoja kuviakin.