maanantai 26. syyskuuta 2011

SNY-paketti saapui!

Tänä aamuna kolahti vapaapäivän iloksi ensimmäinen Neuleystäväpaketti. Postikaverilla oli selkeästi into juosta nopeaan, sillä paketti aukesi tyypin tunkiessa sitä meidän postiluukusta sisään! Ajattelin huikata pikapalautetta, mutta nopsat jalat olivat kuljettaneet kaverin jo toiseen rappuun. Noh, onneksi mitään ei ehtinyt karata luukun ulkopuolelle. Ihme postikaveri, yleensä eivät ole tunkeneet edes t-paitalähetyksiä tuosta luukusta sisään. Taitaa jollain muullakin olla tänään maanantai..

Mutta itse pakettiin! Laatikosta paljastui Kaksi kerää Regian liukuvärilankaa, myrskytaivaan väreissä! Olen joskus miettinyt tuota lankaa, mutta jättänyt jostain syystä hyllyyn. Tuo värivaihtelu on kaikessa tummuudessaan rauhoittava. Ihana. Olemme samaa mieltä taivaan väreistä, SNY! Paketti sisälsi myös neuleystäväni itse tekemiä silmukkamerkkejä, jotka kuvassa tosin näkyvät surkeasti. Lisäksi paketista löytyi suklaata ja tuoksukynttilöitä. Kiitos SNY! Kirjeesi oli myös koristeltu oikein mukavasti!

Tällä viikolla neulotaan vain yhtä ja ainoaa asiaa, boleroa ystäviemme häihin. Tajusin että aika loppuu kesken ellen neulo nyt. Keittiössä odottaa siis lämmin pannullinen teetä, nostan kohta jalat ylös ja laitan telkkarin päälle. Sitten alkaa maratonneulonta. Huoh.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Huoh! Olipa kiireinen viime viikko! Onneksi pääsin muutaman päivän vapailla ja ehdin tehdä muutakin kuin töitä.

Olenkohan näyttänyt tämän huivin alun? Lankana on Three Irish Girlsin Lindon Merinoa, väriltään Grace Kellyä. Lanka on ihanan pehmeää ja suhteellisen paksua. Aloitin jollakin ohjeella, mutta totesin valmiin huivin tidennäköisesti kovin rumaksi sillä ohjeella ja päätin jatkaa tiivistä neuletta niin pitkälle kuin tuo 200g riittää. Haaveilenkin jo ihanasta huivista johon kietoutua parvekkeelle mentäessä. Väri ei muuten toistu ihan niin hyvin kuin pitäisi, se on oikeasti paljon sävyisämpi ja ihanampi.

Poden myös toisen sukan syndroomaa. Jostakin syystä se toinen sukka ei vaan suostu ilmestymään tyhjästä! Kummallista.. Noh, eivätköhän nuo valmistu. Tarvitsen nimittäin nuo puikot ihan muihin juttuihin joululahjoja varten. Olen myös ihan tyytyväinen tuohon raidoitukseen, parempia nuo ovat yhdessä kuin erikseen. Jälleen kerran tässäkin kuvassa valotus tekee sukista aitoa tummemmat. Ja kyllä, tähän kuvanlaatuun tulee muutos kun pääsen kuvaamaan taas ulkoilmaan. Koittakaa siihen asti kestää.

torstai 22. syyskuuta 2011

Neuloen ja ommellen

Sain jonkinsortin ompelukärpäsen pureman ja kaivoin esiin vielä uutukaisenhohtavan ompelukoneeni. Hetki meni taas langoittaessa kunnes pääsin tositoimiin. Aiemmin ostamani tilkut Marimekon myymälöiden alasajosta päätyivät neulan ja langan uhriksi. Alunperin niistä piti tulla jonkinasteinen tilkkupeitto, mutta hautasin idean tylsyyden varjolla. Niinpä tilkuista tuli kalenterin suojus. Ja kyllä, silittäminen kyllä auttaisi kaunistamaan tätäkin projektia, mutta kukas nyt jaksaa silitellä..
Ehkä noita saumojakin olisi voinut suunnitella ensin, mutta tulipahan oman näköinen. Sellainen minä olen, teen ensin ja suunnittelen sitten. Pitäähän sitä nyt kokeilla onnistuuko ajatus! Kaikenkaikkiaan ihan hauska projekti treenata saumojen yhdistämistä. Ostin nimittäin muiden bloggaajien tavoin muutaman kirjan alennusmyynneistä ja tunikoita tullaan tekemään varmaankin joululahjoiksi. Myös virolaiset huivit saanevat tulta alleen nyt kun kirja on oma.

Muistatteko sen ihanan suklaanvärisen lankavyyhdin jonka ostin rahattomana? No tässä se nyt muotoutuu. Mies halusi heti toiset sukat jotka ajattelin piilottaa pukinkonttiin, vaikka mies tietääkin asiasta. Nämä ovat rpm -nimiset sukat. Ihan hauska kuvio neulottavaksi, telkkarineule.

Päätin että näistä elintarvikevärjäilyistä saa oivat jämätossut. Näissähän väri ei pysy, joten niiden pitää olla paikassa jossa se ei häiritse. Parveketossuissa nämä lienevät kuin omassa elementissään. Ajattelin kokeilla virkkausta fiiliksen mukaan. Jatkoa seuraa..

Löysin taas lisää jämäkeria projekteihin. Pitäneekin kuvata se edellinen projekti kunhan saadaan kunnon valaistus.

Ensimmäisen SNY-paketin deadlinekin lähestyy. Kiirettä siis pitää.

lauantai 17. syyskuuta 2011

Kuka söi muistikortinlukijan?

Onpas tylsää kun joku pölymonsteri on syönyt tästä talosta sen ainoan muistikortinlukijan jonka omistan. Älkää siis ihmetelkö kun päivitykset viipyvät. Ihan vain ja ainoastaan muistikortinlukijan vika, ei lainkaan neulojan joka sen on kadottanut..

Tässä kuitenkin valmista tavaraa. Mies tilasi sukat syksyn kunniaksi. Jostain syystä hän kaipasi raidallisia, eri värisiä sukkia. Noh, mikäs siinä. Lankalaatikoiden kätköistä löytyi sinistä ja valkoista, mutta punainen vaati värjäyksen. Muutama Kool aid vaan mikroon veden ja langan kanssa, ja lopputuloksena punaista Gjestalin Jannea. Hieman vaikutin raitojen vaihteluun, sillä olin kyllästynyt liian helppoon raidoitukseen. Nelosen puikoilla tuli suhteellisen tasaista jälkeä ja mieskin on hyvin tyytyväinen. Kuulemma töissä ovat kollegat harmissaan kun kotona ei heillä ole omaa neulojaa..

Väriaineeseen upposi myös tämä kerä, joka raidoittui kauniisti Äiti Theresa -tilkuksi. Teinien kanssa värjättiin monen monta kerää ja syksyn aikana tuotetaan muutamia tilkkuja hyvään tarkoitukseen. Toivottavasti neulominen on yhtä hauskaa kuin värjääminen oli yllättävää.

Jostakin syystä sukkien teko innostaa tällä hetkellä eniten. Vaikka sukkiahan meillä on kaapit ja nurkat täynnä. Huoh. Onneksi yksi teini oli kuullut toiselta että teen pyynnöstä sukkia. Saapahan tehdä taas jolle kulle ihan mittatilaustyönä. Tosin ensin pitäisi keksiä ne langat..

tiistai 6. syyskuuta 2011

Pelkkää jämää tarjolla

Pahoittelut blogitauosta. Näin se vaan joskus menee että blogi jää muun elämän varjoon. Ei hätää, olen kuitenkin tehnyt jotain tällä välin!

Jämälankakerät alkavat muotoutua erilaisiksi käyttötavaroiksi. Tässä ensimmäinen sukka, jonka aloitin kun mies oli nörtteilemässä Areenalla elokuun alussa. Näillä kun ei ole kiire, olen aina välillä ottanut ne mukaan eri paikkoihin ja tehnyt muutaman rivin.

Kolmesta purkista täynnä on enää alle puolitoista. Aloitin tämän projektin eilen jonkin hassun inspiraation voimalla ja ollaan jo reilusti voiton puolella.
Tässä hieman esimakua siitä mitä purkkien sisällöstä muotoutuu. Virkkaamalla tällä kertaa. Siitä syystä sormet sanovat jo sopimuksiaan irti. Taidan jatkaa vasta parin päivän kuluttua..

Syksyinen flunssakausi ottaa jälleen veronsa tästäkin työläisestä. Kolmen päivän vapaalla menen ja sairastun tietenkin. Niin mun tuuria.