tiistai 30. heinäkuuta 2013

Lomalla

Tuntuu kovin vahvasti siltä, että Berliini on saanut kovin suuren paikan sydämessäni. Kävimme kaupungissa vuosi sitten ja varasin matkat uudelleen tälle kesälle. Ja vielä jäi niin paljon näkemättä ja kokematta!

Lentokoneessa huomasin erään miekkosen neulovan sukkaa! Olin ihmeissäni ja kateellinen, sillä AirBerlinin sivuilla selkeästi kiellettiin sukkapuikot. Kukaan ei kuitenkaan mitenkään reagoinut herran touhuihin, ja bambupuikotkin näyttivät olevan kaikkea muuta kuin turvallisuusuhka, joten ensi kerralla minäkin väännän jonkin sortin neuletta. Tällä kertaa tyydyin lukemaan ja nuokkumaan.

Varasin hotellimme jälleen vanhan DDR:n puolelle, sillä länkkäripuoli ei ole koskaan meitä kiinnostanut. Handmade Berlin oli kävelymatkan päässä, joten ei sekään harmittanut karttaa katsoessa. Näin matkan jälkeen täytyy sanoa, että paikkana täysosuma, Friedrichstrassen alkupäästä loppuun oli mukava vaeltaa päivänä eräänä. Ja U-bahn sekä ratikat kulkivat ihan viereen. Luksusta.

Yllätyksenä kuitenkin tuli Oranienburgissa sijaitseva Knit Knit. Mieheni bongasi kyltin ulkoa etsiessämme aamiaispaikkaa ja totesi kaupan olevan lankakaupan näköinen. Minä tietenkin pistin nenäni kiinni ikkunaan ja tuijotin pimeää myymälää. Kauppa oli ulkoa ihan söpö, joten palasin kaupana ollessa auki. Ja voi blaah. Ihan ok, mutta ei mikään kovin erikoinen kauppa. Melko pieni ja hintatasoltaankin keskinkertainen. Muutamia jänniä lankoja sisällä oli, värivalikoimiltaan melkoisen neon. Laatuakin löytyi esimerkiksi Noron ja Malabrigon ja Lana Grossan merkeissä, mutta värikartat ja ostovimma eivät kohdanneet. Koska kaksi kaupassa ollutta nuorta naista, ilmeisesti siellä työskenteleviä, eivät olleet kovin asiakaspalvelutuulella, lähdin pikavisiitin jälkeen käymään vielä Handmade Berlinissä. Mutta siitä lisää ehkä myöhemmin.


Pidän Berliinissä erityisesti siitä, että kaikenlaista jännää tulee eteen ihan yllättäen. Kaikenlaiset taideyllätykset seurasivat toisiaan katutaiteen merkeissä. Pääsimmepä ihmettelemään myös jo kiinni pakotettua Tachelesia, josta tosin näimme vain etuseinän. Sekin kyllä kovin inspiroiva ja vaikuttava.

Myös kaupoissa oli käytetty lankoja oikein hienolla tapaa. Tässä yhden kauppakeskuksen leluosaston sisustusidea. Melkoisen suloinen sanoisin. Neulojia näkyi kaupungissa vähän, tosin +32 asteisessa ilmassa sitä neulomista en harrastanut minäkään. Koko matkan aikana sain aikaiseksi yhden rivin säärystimiin. Pieni paniikki on siis Hulluttelun kanssa, mutta mikäli eivät työt valmistu, ne eivät valmistu. Kolme työtä jäljellä, kaikki vielä mahdollisia päättää ennen tätä kuuta. Katsotaan.

torstai 11. heinäkuuta 2013

Dream Stripes aka KYH #20

Tämä huivi valmistui jo päiviä sitten, mutta blokkaaminen ei ole innostanut lainkaan. Ajattelin kuitenkin näyttää todistusaineistoa valmiista huivista.
Tässä se on. Ei mikään paras teokseni, mutta ok. Yläreuna kinnaa, koska en tajunnut löysätä värinvaihtokohdassa ennen kuin huivi oli jo puolivälissä. Menköön. Kyllä sitä aina muutama tyhmyys-hullutus täytyy tehdä. Ja ohje oli jo pitkään kokeiltavien listalla. Ei siis pettymys sinänsä.

Neulemojo on hieman kadoksissa, vaikka vielä kuusi työtä on tekemättä. Olenkin tänään pakkoneulonnan lomassa tehnyt muutamat silmukkamerkit. Niiden kanssa olen ollut myös jumissa, mutta pikku hiljaa ilo taas löytyy. Ja se näkyy lopputuloksessa.
Näiden kuvaaminen on muuten kamalan vaikeaa vanhalla ja toimimattomalla kalustolla. Mutta eiköhän noista selvää saa. Tällä viikolla koodilla MATKAKASSA saa siis 30% alennusta kauppani tuotteista. Mikälie järki lähtenyt, mutta käy ihmeessä vilkuilemassa täällä, huomenna varmaankin laitan vielä muutaman setin tarjolle.

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Pieni mainos..

Tyhjenevän lompakon ja lähestyvän Saksan matkan nimissä julistan, että tällä viikolla kaupastani saa koodilla MATKAKASSA -30% pois hinnasta kuin hinnasta. Eli kannattaa käydä ostoksilla!


torstai 4. heinäkuuta 2013

KYH #7, ihkuraitasukat

Ihanaa kun ihanimmat langat voi käyttää ihan loppuun asti. Näissäkin sukissa on vain kerän loppuja. Ihania sellaisia.

Puikkoina oli kolmoset, lankoina vähän kaikkea jännää. Samalla nämä ovat myös muistojen sukat, kaikista langoista olen tehnyt myös jotain muuta.

Vihreä on ehkä tässä iltahämärissä menettänyt väriään kuvissa, mutta silti sukat ovat aika ihanat. Livenä vielä kivemmat! Lila loppui kerrosta ennen kesken toisen sukan kohdalla, joten kompensoin hieman tuolla punaisemmalla. Nämä sukat ovat niin pehmeät jaloissa, että näistä taitaa tulla lohtusukat. Sellaiset jotka laitetaan päälle kun on harmitus tai itku tai paha olo. Nämä helpottavat varmasi huonoa päivää.

Ja ei kun seuraavien neuleiden kimppuun! Vielä on meinaan aika monta jäljellä.