lauantai 31. toukokuuta 2014

Out of Gas

Kesän nurkilla minuunkin on iskenyt huivitus. Huiveja on jo kaapit täynnä, mutta silti niitä on niin mukava neuloa.

Kaivelin ehtymätöntä lankavarastoani ja törmäsin alpakkalankavuoreen. Noh, vuorellehan on kiivettävä ja etsinkin lankaan soveltuvia ohjeita. Out of Gas (ravlink) näytti kovin yksinkertaiselta ja stressittömältä neulomiselta, joten pistin Netflixin rullaamaan ja loin silmukat.

Tajusin tällä viikolla että olisi ihan hyvä lahjoa uutta ylioppilasta jollakin. Jotenkin huivin antaminen tuntui varteenotettavalta vaihtoehdolta, joten kiihdytin neulomisen tahtia. Perjantaina sainkin huivin blokkautumaan.
Kokoa ei aggressiivisen venyttelyn jälkeen tullut kovin paljoa, mutta toisaalta tuore ylioppilas on minua huomattavasti normaalimman kokoisempi. Hänen hartioilleen tämä luultavasti sujahtaa oikein mukavasti ja peittävästi.

Lankana käytin Dropsin Alpacaa, joka on tuttua jo monesta eri projektista. Nämä langat oli alunperin tarkoitus käyttää ihan muuhun, mutta sen neuleen tarina katkesi tämän huivin myötä. Puikkokokona toimi 3,5 ja se sai aikaan sopivan neuletiheyden.Itse malli oli helppo ja vaivaton neuloa, joten huivin tekeminen oli kaiken kaikkiaan ihan mukava projekti.




maanantai 19. toukokuuta 2014

Kesä!

On jotenkin hämmentävää mennä yhdeksän jälkeen illalla kuvaamaan villasukkia parvekkeelle ja huomata valon silti riittävän. Kesä.

Näitä villasukkia aloitin ensimmäisiä pääsykokeita edeltävänä iltana. Totesin, että pitkän odottelun lomassa voisin ihan yhtä hyvin neuloakin.

Ensimmäistä sukkaa teinkin sitten pääsykokeiden odottelun lomassa. Eräs mies uskaltautui jopa keskusteluunkin neulomisen lomassa. On jotenkin hauska huomata, miten kovin usein neulominen kiinnostaa ja toisaalta rentouttaa muut ihmiset ympärillä keskusteluun.

Lankana toimi se ylijäämävarasto Maijaa, jota ajattelin nyt käyttää kun muutama kerä jäi. Lisäksi löysin varastoista jämäkerän punaista Nallea, jota olen yrittänyt käyttää loppuun jo kaksi kesää. Noh, tässä projektissa se loppui kuten näkyy. Loppukaistaleelle lainasin siis Viking Villeä vielä jämälankojen joukosta. Puikot olivat kolmoset ja kooksi näille muotoutui nafti 39 tai iso 38. Leveäthän nämä ovat, mutta ajattelin näitä hyvän ystävän synttärisukiksi, kotikäyttöön. Meitä on nelisen kaverusta viettämässä samaan aikaan syntymäpäiviä ja olen jo aikapäivää sitten luvannut tälle ystävälle uudet sukat.

Vaikka itse en kovin innostu neuleblogeista joissa esitellään ihan kaikkea muuta, vilautan ihan sillä uhallakin hieman paprikan taimiamme. Tänään ne pääsivät ensimmäistä kertaa pihalle koko päiväksi ja yöksi. Vähän jännittää miten ne pärjäävät, mutta jännitys lienee aiheeton. Sen verran lämmintä ja kaunista on tässä menneinä päivinä ollut.

Herneetkin uskaltautuivat viikonloppuna kasvamaan ihan vauhdilla. Lisäksi tuloillaan on vielä salaattiakin. Huraa parvekekasvatukselle! Vielä kun jaksaisi muutaman viikon olla työmodessa ja pyrkiä täysillä kouluihin, sitten voi rauhassa chillailla vaikka koko kesän. Huoh.

maanantai 12. toukokuuta 2014

Häälahja

Nyt kun ihana pariskunta on onnellisesti saatettu avioliittoon, voin kertoa myös heidän saamastaan lahjasta.

Kaikki alkoi ajatuksesta. Mietimme yhdessä ystävän kanssa mitä juuri tämä pariskunta haluaisi lahjaksi. Totesimme, että uskovaisina nuorina aikuisina he kokisivat rukoukset tärkeiksi. Päädyimme siis rukoilemaan porukalla, kukin omassa tahdissaan. Ja rukouksen merkiksi teimme tilkkuja.

Syksyn ja kevään me siis neuloimme ja kiitimme ja toivoimme. Vaikka välillä usko meinasi loppua (haha), saimme tilkkuja lopulta kasaan melkoisen määrän. Yhdistelimme niitä sitten sekä porukalla että erikseen ja päättelynkin hoidimme porukalla. Itse tein tilkkuja noin 15, suurin osa vihreistä kuviottomista paloista on siis tullut minun puikoiltani. Oli muuten ihailtavaa miten ihmiset tarttuivat toimeen vaikka neulominen ei ollutkaan se ihan omin juttu. Toisaalta ne jotka osasivat, tekivätkin sitten parhaansa kuvioiden ja muiden suhteen.

Kuvaa höyrytetystä peitosta ei kokonaisuudessaan ole, koska unohdin sen ottaa. Kuvissa kuitenkin hieman fiilistelyä siitä mitä kahden ihmisen ystävät voivat yhdessä saada aikaan. Tilkkuja on neulottu mm. kokouksissa, bussissa, junissa, luennoilla, ulkosalla ja televisiota katsellessa. Silmukoihin on kietoutunut paljon rakkautta, toiveita ja kiitollisuutta.

Juhlat on juhlittu, huivi toimi hartioilla ja arkeen on joskus palattava. Toivottavasti uuden avioparin arki alkaa ihanissa merkeissä! Omasta arjen neuleista lisää sitten ensi kerralla.

perjantai 9. toukokuuta 2014

Marakeb Shawl

No eihän siitä Anniksesta tullut huivia, pelkkää itkua ja hampaiden kiristystä. Tajusin, että liika stressi neuloessa ei ole hyväksi kun samalla lukee pääsykokeisiin ja käy töissä. Siitä syystä etsin Ravelryn tietokannasta toisen, paksummalle langalle suunnitellun huivin ja otin sen puikoille.

Ohjeeksi valikoitui Marakeb Shawl (ravlink), Yasmin Gamalin simppeli huivi. Kuviossa oli sitä jotakin, hieman ehkä paperiveneen muotoja ja tuulahduksia keväästä. Ostin siis ohjeen ja kävin töihin.

Langaksi valikoitui Cascaden 220 ja puikot taisivat olla kutosen luokkaa. Huivi etenikin joutuisaan ja sain vappuna taisteltua viimeiset rivit valmiiksi. Lanka tietenkin loppui kesken neljä riviä ennen kuin piti, joten viimeinen kuviokerros on hieman vajaa. En jaksanut myöskään katsoa miten huivi olisi pitänyt päätellä, joten reuna on hieman hm.. Omalaatuinen. Mutta just kiva.

Siinä se nyt sitten on, kokonaisuudessaan. Hartioille huivi on juuri passeli ja sopiipa vielä mekonkin kanssa oikein hienosti yhteen. Ensin ajattelin sävyttää vitivalkoista hieman vaaleanpunaisella Kool Aidilla, mutta oikeastaan näin on parempi. Eipähän tule yllättäviä värinlähtöjä. Kyllä tämän huivin kanssa kelpaa häihin lähteä, vaikkakin häävieraiden tulisi välttää valkoista. En usko että juuri tämä kyseinen morsio vetäisi herneen nenään.

torstai 8. toukokuuta 2014

Vihreänä raidoista

Sain valmiiksi ne miehen sukat joista kirjoitin aiemmin. Mies otti kuvan. Tässä lopputulos.
Mies ei ihan tajunnut että olisin halunnut sellaisen vähän.. Noh. Näyttävämmän kuvan. Mutta toisaalta, myös sukat ovat aika simppelit. Eli kuva ja sukat ovat siinä mielessä tasapainossa.

Jämälankojen hyötykäyttö sen kun jatkuu. Tuota Naganoa on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä ihan kerinäkin. Haluaisiko joku teistä kenties sitä ostaa? Löysin kuusi kerää ainakin laatikoista. Samoin Maijaa on vielä jäljellä kolme täyttä kerää. Hyvää lankaa, mutta alkaa jo tökkiä kun siitä tekee ihan kaikkea mahdollista..

On muuten ihanaa kun tuli sadekeli. Hengittäminen on kivaa.