torstai 23. kesäkuuta 2016

Keskeneräisiä kasoja

Kesäkuu on sujunut pitkälti flunssaisena ja selkäkivuissa. Kovin paljon valmista näytettävää ei siis ole.


Ostin hieman heräteostoksena Handun ihanaa pirteän vihreää sukkalankaa tekosyynä tehdä puolisolle sukat. Pariksi vihreälle mies valitsi lankakorini kalleimman ostoksen, Hedgehog Fibersin sukkalangan, värierältään Seed. Mikäs siinä, ei kun hommiin.

Tarkoitus on tehdä kotisukat, joita on ihana pitää jalassa. Tuon ensimmäisen sukan perusteella on kyllä tulossa ihanan pehmeät sukat, joita on ollut melko mukavaa neuloa. Silti jossain tökkii, ehkä  tuo on vaan liian aivoton operaatio tähän hetkeen. Mutta ihana lopputulema on siis edessä!


Toisena projektina olen tehnyt edellisestä postauksesta tutulla langalla Pendulum -huivia, joka tuolla tuolin reunalla odottelee jo valmiina kuvausta. Pendulum oli melko aivoton projekti, jonka pystyi kantamaan mukaan luennoille ja töihin hiljaisia hetkiä täyttämään. Tottakai päädyin taas tekemään virheen, sillä aloitin huivin keskellä yötä, ja jotenkin onnistuin lukemaan neljä senttiä neljän tuuman sijaan aloitusraidan leveydeksi. Yllätys olikin suuri, kun lankaa oli paljon jäljellä ja raitojen määräkin täsmäsi, mutta huivi oli liian pieni. Tein siis muutaman ylimääräisen raidan saadakseni huiville kokoa. Ja kyllä, huiville tuli kokoa, varsinkin kastelun jälkeen! Mutta siitä enemmän kun saan valmiit kuvat otettua.

En tänä vuonna osallistunut Kesäyön hullutukseen enkä muihinkaan neulespurtteihin, joten täällä on lähinnä keskitytty painamaan kahta työtä ja opiskeluja. Vielä syksy pitäisi jaksaa jatkaa samoilla voimilla, mutta katsotaan miten tässä käy. Pidemmän päälle kun kaksi osa-aikaista duunia ja täysipäiväinen opiskelu päälle eivät ole hyväksi. Siitä varmaan johtuu tämä kropankin lakko ja flunssainen olotila.

torstai 2. kesäkuuta 2016

Reissussa

Huomaan, että olisi pitänyt hieman tsempata tämän bloggaamisen kanssa jo alkuvuodesta. Tässä siis hieman raporttia käynnistäni Briteissä maaliskuun alkupuolella.


Matka ajoittui samoihin päiviin opintotukimielenosoituksen kanssa. Koska itse en päässyt paikalle, neuloin tunnelmaan soveltuvia sukkia. Yritin myös seurata itse mielenosoitusta, mutta junan netti ei suostunut yhteistyöhön ja livelähetys jäi näkemättä.

 


Reissasin Lontoon kautta, joten pakkohan King's Crossilla oli käydä tutkimassa Harry Potter -kauppaa. Ja olihan se ihana. Tuliaisiksi ostin siskolleni ja itselleni haalarimerkit. Jono kuvia ottamaan laiturille oli sen verran pitkä, että en jaksanut nähdä vaivaa.


Matkustin Lontoosta vielä eteepäin, päämääränäni Nottingham. Ystäväni asuu tällä hetkellä kaupungissa ja pääsin muutamaksi päiväksi hänen luokseen lomalle. Kävimme mm. paikallisessa Disney-storessa, joka oli toki nörtin fiilistelyn kannalta huippupaikka.


Myös paikalliset kirjakaupat olivat huikeita!



Vietin reissussa kolme päivää ja neuloin ehkä puolitoista sukkaa. Oli ihanaa. Jouduin pysähtymään ja olemaan läsnä. Se oli ehkä tärkeimpiä hetkiä oman jaksamiseni kannalta koko keväänä. Lankaa ei ehditty käydä kurkkimassa, vaikka olinkin ihana neulojaystäväni luona. Olisin mielelläni ollut pidempään, mutta ehkä vielä joskus sekin onnistuu. Nottingham oli keväässä meitä kuukauden edellä, ja olikin kovin palkitsevaa nousta aamulla räntäsateen saattelemana koneeseen ja laskeutua miellyttävän aurinkoiseen kevätsäähän. Suosittelen lämpimästä keväisiä irtiottoja arkeen!